- 4.6.2011 PRT 12 - 4.6.2011 PRT 12- 4.6.2011 PRT 12 - 4.6.2011 PRT 12 - 4.6.2011 PRT 12 - 4.6.2011 PRT 12 - 4.6.2011 PRT 12 - 4.6.2011 PRT 12 - 4.6.2011- 

Laivaston Radioamatöörit ry. OH1AJ, OH1AT, OH1NAVY
       Pansion Sotilasradioamatöörit OI1AY, OI1AXA

Perinneradiotapahtuma PRT12 kuva-albumi


Antero OH1KW

 

 

KIITOKSET PERINNERADISTEILLE JA KAIKILLE OSALLISTUJILLE

Muutaman vuoden tauon jälkeen oli mukavaa taas saada pyyntö lähteä vetämään perinneradiotapahtumaa. Vuosi vuodelta tapahtuma on kasvattanut suosiotaan ja innostanut radioamatöörikansaa vaalimaan ja ylläpitämään perinneradioita sekä kokoamaan niistä ja niiden käyttäjistä tietoa uusille radistisukupolville. Perinneradiotapahtumien kautta tämä innostus tulee jatkumaan hamaan tulevaisuuteen.

Kiitän kaikkia osallistujia tukijoukkoineen tapahtuman onnistumisesta ja siitä loputtomasta innosta, jota olette osoittaneet.

Naantalissa 5.6.2011, Antero Tanninen OH1KW

 


Miinalaivueen tunnus

Arto OH1LD
Rauski OH1WR
Antero OH1KW

 

PRT12 JOHTOASEMA MUSEOLAIVA MIL KEIHÄSSALMI

Oikeastaan Keihässalmi perinneradioasemana on jo pitkään ollut Laivaston Radioamatöörien asemapaikkana. Jo silloin kun aluksen museoinnista alettiin puhua vuonna 1995, puutuimme keskusteluun ja esitimme sen viestihytin käyttöä sotilasradioamatööriaseman sijoituspaikaksi. Idea oli ulkomailta, jossa olimme nähneet radioamatööriasemia museolaivoilla ja tavanneet niitä hoitamassa vanhoja veteraaneja silmin nähden innostuneina roolistaan. Koska Turussa oli aiemmin ollut mutta jo tuolloin lakkautettu 2. Erillinen Viestikomppanian sotilasradioaseman OI1AX, yritimme Keihässalmelle samaa kutsua. Mutta kun vain kolmeen kirjaimeen päättyneet tunnukset olivat tuolloin sallittuja, päädyimme tunnukseen OI1AXA.

Nykyään kun Keihässalmi on siirtynyt Forum Marinumin ylläpitoon, olemme aina tunteneet olevamme tervetulleita "kummatuksia" elävöittämään aluksen toimintaa sen muuten vähäsen kylmänkalskeiden teräskuorien sisällä.

Perinneradiotapahtuman otimme 'Johtoaseman' ominaisuudessa perinpohjaisella paneutumisella. Ennalta oli tiedossamme, että häiriöolosuhteet aluksella ovat haasteelliset ympäröivän kaupungin ja teollisuuden aiheuttaessa sen sorttisen kohinapuuron, että heikoimmat perinneradioasemat melko varmasti karsiutuisivat 'suureen tuntemattomaan'. Vanhojen kapitulanttien päättäväisyydellä päätimme tehdä valmistelut hyvin ja toimia sitten tilanteen vaatimalla tavalla. Windomin syöttöpiste hissattiin aluksen maston trissa-naruilla mahdollisimman ylös, langat pujoteltiin aluksen rakenteiden yli perän raanan päästä keulan julman Nikolajev AK-230 konetykin kuvun kaiteeseen.
Radioasemalle asensimme Harris RF-301 transceiverin, jonka ystävällisesti käyttöömme luovutti Kimmo OH1CM. Radiolla tiesimme kuitenkin olevan omat rajoitteensa AM:llä työskennellessä ja siltä varalta otimme varalaitteeksi vielä ICOM-706MK2:n.
Aseman pystytyksen jälkeen alkoi perinneradionäyttelyn pystytys. Jo aiemmin tehtyjen suunnitelmien mukaisesti, oli museon puolelta rakennettu Keihässalmen suihkuhuoneeseen pöydät, jotka peittelimme naamioverkolla. Tällengeille asettelimme sitten noin 20 erilaista perinneradiota. Pystytys jatkui vielä seuraavanakin päivänä, tapahtumankin aikana. Lopuksi huoneeseen rakennettiin vahvoista plexi-levyistä seinämät, torjumaan liian innokkaita 'säätäjiä ja matkamuiston kerääjiä'. Näyttely on aluksella elokuun loppuun saakka.
Itse tapahtuman alettua, totesimme ennakko tietomme häiriöllisestä ympäristöstä pitävän edelleen paikkansa. AM:lla kaiuttimesta tulvi suorastaan sireenimäinen ulina, peittäen kaiken alleen, saman toistuessa myös Icomilla kuunneltuna.
Jonkun ajan kuluttua alkoi kuitenkin hälyn seasta erottua joitain asemia ja niin saimme pään auki, kelin kuitenkin lopahtaessa alkuunsa. LSB:llä tilanne oli helpompi ja kun huomasimme, että myös vasta-asemia oli runsaammin kuultavissa, vaihdoimme välillä modea. CW-osiossa tilanne tuntui iltapäivän edetessä parantuvan. RF-301:n 'raksuttaessa' mallikkaasti saimme  yhteyksiä välillä ihan pileuppiin asti. Yhteyksiä Suomeen saimme 36 kpl, joista puheella 21 ja sähkötyksellä 16 kpl. Myös Sveitsi kuitattiin. Yhteyksiä kaikkiaan oli siten 37 kpl.Osa perinneradionäyttelyn laitteista.

Tutustu miinalaiva Keihässalmeen: http://www.forum-marinum.fi/fi/nayttelyt-ja-museoalukset/museolaivat/miinalaiva-keihaessalmi

 

 

 

OH3ACA/S

 Operaattoreina CW:llä ja AM:llä toimivat -3UQ Olli, Aki -3JGV sekä Kari -3HB. Asemapaikkana meillä oli Padasjoella Hämeen Rykmentin harjoitusalueella  Johtola niminen rakennus. Laitteistona oli Karin paikalle tuomat VREH, VRLK JA VRFK jotka toimivat koko tapahtuman ajan moitteetta.  Yhteyksiäkin syntyi kaiken kaikkiaan yli viitisenkymmentä ja mahtuipa joukkoon pari cw ulkomaan kusoakin. Hieno ja leppoisan mukava tapahtuma jota vielä kaunis aurinkoinen sääkin suosi.  Kiitokset tapahtuman järjestäjille.

 

73 de Esa, OH3MUQ

 


Vartiovene Röyttä


Kari OH1UH

 

PERINNERADIOASEMA OH2S/S

Ohessa pari kuvaa Vartiovene 55 " Röyttä " jossa olin workkimassa PRT 12 ´ta. Entinen Miinanraivaaja Röyttä valm. 1959 Turussa, pit. 35 m , lev. 6,5m , syv. 2,0 m ,nop. n.19 solm. Nykyään risteyly aluksena Näsijärvellä. Radio op. Kari OH1UH ja Mane OH3FCI, QSO ´ ja noin parikymmentä , laitteena LV 405 ja 40/80 mb dipoli, tehoa n. 10 W. Radiokelit olivat vaihtelevat AM osuudella saatu voimakkaiden asemien kanssa kuten Pekan OH2ZY/s ja Jaskan OH1TX/s kanssa hyvä yhteys. Kiitos mukavasta PRT -tapahtumasta OH1AJ järjestäjille. Risteilyn lopulla pidin paikalla oleville Reserviläisille pienen tietopaketin PRT -toiminnasta Power-Point ohjelmalla.

PRT-Terveisin Kari OH1UH
PRT -asemana OH2S

 

 

 


Vexi OH3LB ja Tensu OH3FJQ

 

OH3LB/S PRT12 4.6.2011 Lempäälä, Lempoisten kylän radioasema

Päätimme Pirkanmaan Viestikillassa, että ääneen pyritään myös PRT 12 tapahtumassa 4.6.2011.
Tero Ahteella OH3FJQ oli kunnostamaton VRFKA, joka vietiin Villelle OH6QR Ähtäriin "hoitoon" hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ville lisäsi Kyynel radion virtalähteeseen yhden 180V:n lähdön VRFKA:lle. Virtalähteen etupaneeliin tehtiin vaihtokytkin Kyynel 90V ja VRFKA 180V kahta eri perinneradiota varten.
Yllätys oli suuri korjaamolla alussa, sillä VRFKA oli käyttämätön, mutta siitä oli korjattu kaikki putket parempaan talteen. Onneksi Terolla oli myös vararadio, josta saatiinkin onnekkaasti kaikki putket lukuunottamatta yhtä, joka taas löytyi korjaajan varastosta. Huomattiin, että radiossa oli yksi kondensaattori vääränkokoinen ja ehkäpä juuri siksi aikoinaan laite on jäänyt käyttämättä ja putket otettu parempaan talteen?. No, kun konkan koko saatiin spekkien mukaiseksi,toimi laite testiyhteyksillä. Ainoa ongelma oli, että laite tuppaa menemään tukkoon lähetysellä, jotenka sähköttäjä ei kuule mitään. Myötäkuuntelu lamppukin oli palanut, joten siitä ei ollut apua. No eihän se operointia haittaa vaikka sähkötystään ei kuule, jos vaan vasta- asemat kuulee.
PRT12 varten kokoonnuttiin Lempäälän Lempoisten kylän Kuumolaan saunakamariin perjantaina ja OH1TN vastasi CQ:n. Näin koeyhteydellä laite todettiin käyttövalmiiksi lauantain tapahtumaan. Lauantaina aloitimme kello 09.00. Saimme kuusi (6) radioyhteyttä, joista kuusi sähkötyksellä ja seitsemän (7) AM modella. Ensimmäiset radioyhteydet operaattoreille tälla mainekkaalla sota- ajan radiolla. Lopettelimme tälla erää jo kello 13.00.
Kiitokset kaikille tapahtuman järjestäjille, vasta- asemille ja erityisesti Villelle OH6QR.
Lähetämme QSL kortit SRAL :n kautta kaikille aikoinaan.
Liitteenä kaksi kuvaa tapahtumasta. Kuvaaja Tuuli Kuumola
Kuvat: VRFKA No. 291 ja operaattorit OH3LB Vexi ja Tensu OH3FJQ M36 perinneasussa.

 


Kyynel M4/M7
 

PERINNERADIOASEMA OH2MO/S

Tuusula 04-06-2011

Perinneradistien tapahtuman numero kahdentoista päivä valkeni mainion säänmerkeissä, niinpä oli helppoa tarkastella edellisen päivän antenniviritykset maastossa.
Avaus QSO:n pidin OH1TY:n kanssa raportein 529c/579 kiitos Heikki! Ainoa ongelma oli antennien eiluminen-navakassa tuulessa, joka tietysti ilmeni lähettimen taajuuden muutoksena suoraan tankkipiirin, tämä kuuluu laitteen ominaisuuksiin. Yhteyksiä vasta-asemiin sain 14 vaihtelevin raportein, kaiken kaikkiaan oli kiva tapahtuma.
Ja lopuksi Kiitos em. tapahtuman järjestäjille, samoin kaikille osallistuja porukoille...!
73! Alpo
OH2MO/s
 

Kari OH5TS


Pertti OH5MMO, CW-operaattori

 

 

 

HAMINAN RADIOAMATÖÖRIT OG5A/S, SALPALINJAMUSEO

Haminan radioamatöörit ry pystytti 4.6.2011 perinneradioaseman Miehikkälän Salpalinja-museon tähystystornin juureen. Täältä on aiempinakin vuosina workittu perinneradiopäivänä.
Tänä vuonna workittiin sitten VRFK:lla ja Drake R-4A/T-4XB laitteilla.

 

Lisää kuvia ja videoesitys tästä linkistä.

 

Aineisto: Ilpo OH5IJL.


Kansanedustaja Kike Elomaa ja Leo OH1FJ

 

 

PERINNERADIOASEMA OH4N/S

RADIOVIESTIT LÄHETETTIIN MANNERHEIMIN SYNTYMÄPÄIVÄNÄ MANNERHEIMIN SYNTYMÄPITÄJÄSTÄ  ASKAISISTA 4.6.2011  

Suomen Radioamatööriliitto ry on päättänyt perustaa radioaseman OH4N  4,-5.6.2011 väliseksi ajaksi Askaisten Ritari Puiston läheisyyteen. Aseman pystytyksestä ja käytöstä vastaavaksi henkilöksi on nimetty  Leo Pajuvirta OH1FJ. 

Radioasema oli sijoitettu kunnantalolle  Ritaritie 1  Askaisten Ritaripuiston läheisyyteen. Kuntanumero OHC 149 Maskun kunta. Lokaattori KP00WN.  

Radioaseman varustus: Radiot  VRFKC malli 1945 teho 1,8 Wattia. ICOM 756 PRO 2 teho 100 Wattia.  Antennit  80/20 m.

Radioamatööriasemalla toimivat operaattoreina .Leo Pajuvirta, OH1FJ, Radioaseman hoitaja, kansanedustaja Kike Elomaa, Maskun kunnanjohtaja Rauli Lumio, Maskun kunnan nuoriso-ohjaaja Maarit Lindström, Maskun kunta Pertti Veräjänkorva. 

Radioaseman valmistelut aloitettiin ke 1.6.2011 laitettiin kaksi antennia valmiiksi ylös puihin 80 metriä ja 20 metriä. 4.6.2011 klo 0700 aloitin tavara kuorman purkauksen autosta radiovarusteita. Radioaseman varustelu kesti klo 08.00 saakka.  klo 08.17 radioasema oli äänessä ja ensimmäinen yhteys oli Turun Kakskerran saareen Kimmo OH1CM, yhteys onnistui, radiokeli oli  hyvä. Yhteydet jatkuivat. Yhteyksiä pidettiin eri maakuntiin ja ulkomaille. Vaasan, Kauhavan, Seinäjoen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Varkaus, Uukuniemen, Kotkan, Haminan, Pääkaupunkiseudun, Kirkkonummen, Räyskälän, Lopen, Hämeenlinnan, Kangasalan, Tampere alueelle. Ulkomaille Viipurin Laatokan alueelle, Suomenlahti vene meri matti asema, Norjaan Oslon alueelle, sekä Sveitsiin. Radiokeli oli aamulla hyvä, mutta heikkeni päivällä ja parani iltapäivällä.

Radioasemalla pidettiin viimeinen yhteys klo 17.50 Radioasema suljettiin. Radioaseman pakkasin ja lastasin ja radiovarusteet autoon. Klo 19.00 alkoi kotiin paluu Turkuun. Yhteyksiä kertyi 75 kpl.

Antennit noudin su 5.6.2011 Askaisista Turkuun. Radioyhteydet onnistuivat mielestäni hyvin. Haluan kiittää Laivaston radioamatöörit ry.:tä ja kerhon toimihenkilöitä hyvästä järjestelystä. Haluan myös kiittää vasta-asemia sekä vierailevia operaattoreita OH4N radioasemalla Askaisten Ritaripuisto 4.6.2011.

Juhlavieraita oli Askaisissa Ritaripuiston juhlassa runsaasti. Moni on kiinnostunut radioamatööri harrastuksesta, pöydällä oli Suomen Radioamatööriliiton mainoksia siitä yleisö sai ottaa mainoksia mukaan. Mainokset loppuivat niin oli hyvä menekki mainoksilla. Tapahtuma oli  isänmaallinen ja mukava oli olla kansan keskuudessa.

Radioamatööri harrastusta esiteltiin kyllä täysipainoisesti. Toivottavasti nuoriso ottaa yhteyttä kerhoihin. Hyvää kesää teille kaikille ja 6.12.2011 itsenäisyyspäivänä tavataan radioaalloilla. 

Turku 6.6.2011 
Kiittäen kuulemiin Leo Pajuvirta OH1FJ

 

Anton OH2FNZ ja Per SA0AIB


Topi OH2NIK

 

 
PERINNERADIOASEMA OH2MEE/S

Vantaan radioamatöörit OH2AAV vietti kesäleiriään perinteisesti kesäkuun 1. viikonloppuna osallistuen PRT12-aktiviteettiin kutsulla OH2MEE/s Suomenlahden rannalta Sipoon Spjutsundista. Perinneradiona meillä oli käytössä akkukäyttöinen VRFK , jolla Topi OH2NIK ja Jukka OH2MEE qsoilivat kymmenkunta yhteyttä CW-osiossa. Antennina oli perinteinen dipoli .

AM-osaan osallistuimme vasta-asemana uudemmalla ICOM-rigillä, mutta lähellä sijainnut 20 kV-sähkölinja häiritsi workkimista jonkin verran.
Parhaat kiitokset johtoasemalle OH1AJ:lle tapahtuman järjestelyistä.
 

Jukka/ OH2MEE


Heikki OH3KRB
 

PERINNERADIOASEMA OH3KRB/S

Osallistuin pr-12 tapahtumaan ensin AM osuuteen Pälkäneen mökiltä Sommerkampin vanhalla putkikoneella ftdx-505 ja dipolilla. Työskentelin siellä 5 /s asemaa kohtalaisen hyvillä raporteilla. Keli oli vielä tuolloin kohtalaisen hyvä.

Kello 13 siirryin cw osuuteen Sipillä omalle tolpalleni 3512 kHz. Vasta-asemia tuli jatkuvalla syötöllä, ja työskentelin rauhallista tahtia tunnin aikana 12 asemaa, joista osa oli /s tunnuksella. Keli oli kohtalainen ja raportit myös kohtalaisen mukavia. Sipistä lähtee 2 wattia dipoliin. Sipin virtalähde on vanha tietokoneen hakkurivirtalähde 18v, josta tulee hieman
purinaa vastaanottoon ja taitaa lähetteen tonekin olla hieman hurinainen kun sain eräältä vasta asemalta tonesta vain lukeman 8. Pisin yhteys taisi olla Ahvenanmaalle OH0VM:ään. Toiseksi tunniksi siirryin CW:lle Sommerkampilla, mutta tuntui keli jotenkin nihkeältä. Asemia oli vain muutama enää äänessä. Liekö keli jo hiipunut. Tapahtuma oli silti mukava. Liitekuvassa pöydällä Sommerkamp ja sen päällä Sipi. Radion oikealla kulmalla on ledi-taskulamppu, jolla valaisen SWR mittaria. Siitä seuraan lähettimen ulostuloa.

73 de oh3krb Heikki

 

PERINNERADIOASEMA OH2ZY/S

Olipa kiva taas workkia perinteisellä ja tällä kertaa lähes ilman paikallista häiriötä. Keli ei ollut kovin kummallinen, mutta 25 QSO:a eka jaksolla tuli huvin raportein. Kaikki piirit ysiä lukuun ottamatta tulivat lokiin. Aivan kuin veitsellä leikaten jakson vaihtuessa keli sammui lähes täysin. Ainokainen asema, joka kuului oli Salpalinja OG5A/S. Siinä vaiheessa laitoimme hehkut pimeäksi ja siirryimme makkaran paistoon kauniina kesäpäivänä pihamaalle. Mielestäni tolppavuorottelu on hieno asema. Jatkakaamme perinnettä.

 

-vy 73 Pekka OH2ZY


Andreas OH6FA


PERINNERADIOASEMA OH6FA/S

PRT12  ja SRAL FielDay CW osuus ajoittui tänä vuonna samalle lauantai päivälle. Siksi QTH tällä kertaa  oli Skatören  Kronoby:n kunnassa, mistä Pietarsaaren radioamatöörikerho OH6AG osallistui SRAL FieldDay kisaan OH6ML Janken:in kesämökiltä.

Kalusto oli myös tänä vuonna Harris RF-301 ja antenni  perinteinen dipoli.   Asema pystytettiin perjantai iltana ja muutama testi QSO:n jälkeen totesin kaikki olevan kunnossa. Lauantai aamu oli aurinkoinen ja paikallinen tuuli oli erittäin kova. Onneksi antenni pysyi koko ajan ylhäällä.

Ensimmäinen QSO AM-modella syntyi OH3MY/S kanssa klo 08.01 UTC. AM:llä pidin viisitoista (15) yhteyttä joista
kolme (3) oli perinneradioasemia. Asemat eteläsuomesta kuulin kohtalaisen hyvin, mutta oli vaikuksia saada heidät lokikirjaan.

CW osuudella olen yleensä ensin yrittänyt löytää “kyynel-asemia”. Tällä kertaa lokikirjaan kirjattiin heti alkuun pari ”kyyneltä” Kari OH2NAS/S  ja  Alpo OH2MO/S.

Yhteyksiä CW:llä syntyi neljätoista (14) kappaletta. Näistä seitsemän (7) perinneradioasemaa.

Tolppavuorottelu toimii hyvin ja tapahtuma oli leppoisa ja mukava. Tavataan ensi PRT:ssa.

Kiitos järjestäjille ja kaikille vasta-asemille.

 

73 de OH6FA  Andreas

 
 
PERINNERADIOASEMA OH2FBX/S

Mulla oli PRT12 yhteydessä ns. huono-päivä. Koiran sairauden takia en päässyt 2AAVn leirille vaan yritin ääneen täältä etelä-kärjessä. VREHB pelasi kyllä, mutta AM-operaattori ei päässyt mukaan, joten AM jäi kokonaan sivuun. CW:llä tuntui olevan ylätaajuuksilla hiljaista joten kutsuminen jäi vähiin. B-osiolla keli oli taasen jo kovin heikko joten sain aikaiseksi yhden QSO:n ICOM:lla.
Mielenkiintoista oli todeta osallistuja-listasta että lähes puolet asemista oli ns. porukka-asemia: kerhoja, museoita ja muuten vain useita operaattoreita.

Yritetään paremmalla onnella joulukuussa.


73 Ilmari /2FBX

 


Kari OH2NAS


 

PRT12, LOHJAN ASEMAT OH2PO/S JA OH2NAS/S

Lohjalla olivat toiminnassa seuraavat asemat:

OH2PO/S, QTH Lohja Talvia, VREH, antenni LK 99, 1,8 ja 3,5 MHz OH2NAS/S, QTH Lohja Ojamo, Kyynel M5/M7, antennina dipoli 3,5 MHz. VREHB , antenni LK99, 1,8 ja 3,6 MHz. BC-458 (n. 15 W) ja rx BC-348,antenni vertikaali n. 10 m, 7 MHz. Varalla VRFKC, 3,5 MHz sekä Sipi. Taajuusmittarina BC-221.

Havainnot etenemisolosuhteista.

-1,8 MHz. Aamulla jo klo 06 SA alue oli tyhjä. Joitain majakoita kuului heikosti 1,815 MHz tienoilla. Vain paikallisyhteys. Kutsuimme 1,843:lla useamman kerran, ei yhteyksiä.

-3,5 MHz. Etenemisolosuhteet olivat hyvät heti aamusta lähtien ainakin Keski - Suomeen saakka. Yhteydet Keski - Suomeen saakka, ei pohjoisemmaksi.

-7 MHz. Erinomaiset etenemisolosuhteet. Aamulla klo 06 SA W/K - keli ja tuntia myöhemmin yhteydet DJ, UA1 sekä OH - yhteydet Pälkäneelle sekä Suomussalmelle.

Yhteydet.

-1,8 MHz. Vain paikallisyhteys CW:lla OH2PO/S:n kanssa.

-3,5 MHz. Toistakymmentä CW - yhteyttä Kyynelellä kotimaisiin asemiin. Pisimmät yhteydet OH7SV/P, OH6FA/S ja OH1TH. Pohjoisempia asemia ei kuultu. Lisäksi katkenneita yhteyksiä, mm. OH7QA/S. Fonella vain paikallisyhteys OH2PO/S - OH2NAS/S, VREH ja VRFKC.

-7 MHz. Ulkomaiset yhteydet DJ2ML sekä UA1ASB. Kotimaiset osittainen OH3KRB/S Pälkäneelle ja 599 - yhteys OH1BGG/S:n kanssa Hossaan.

Muut havainnot.

Liikennekuri tuntui olevan erinomainen. Jako A/B oli toimiva. Fone -osuudesta kannattaa mainita OH2ZY/S:n Collins - signaali Lopen Sajaniemestä. Lohjalle se tuli kuin pasuuna. Pile - up oli sitä luokkaa, että VRFKC:n watin signaalilla ei läpi päässyt.

Kiitokset järjestäjille, viimeistään joulukuussa pyritään taas olemaan mukana.

Kuvassa 1 näkymä 7 MHz ja 3,5 MHz osalta. Pöydällä BC-348 sekä Sipi. Kyynel ja BC-458 ovat näkymättömissä oikealla.
Kuvassa 2 "vihreä nurkkaus", Etualalla varalla ollut VRFKC, sen takana vielä puolikuntoinen VREHB ja niiden välissä taajuusmittari BC-221. Taustalla oikealla "Kippariradion" lähetin sekä VRFK.

73 de -2po & -2nasOH1SJ:n kännykkäkameralla kuvattu VRFK.
 

PERINNERADIOASEMA OH1SJ/S

Kiitos järjestelyistä kerholle. Rauski paahtoi OI1AXA/S:ää jopa yliajalla, niin sain QSO:n läpi. MNI TNX.
Kuulin OH1BGG/S Suomussalmelta mutta täältä ei mennyt sinne. Siellä oli tungosta ja QRM pahempi kuin täällä Raumanmeren rannalla.

Perinneradisteille, järjestäjille ja osanottajille suurkiitos. Rovaniemen komea paraati nähtiin illalla TV:stä. Erikoisesti kiinnitti huomiotani vapaaehtoisjärjestöjen suuri osuus.

Asko OH1SJ

 


Arto OH3NVK

 

PERINNERADIOASEMA OH3N/S

OH3N/S Lopella Marskin Majalla

Perinteiseen tapaan olin vorkkimassa Marskin Majalla ja tarkemmin majan alueella olevassa Sisu tukikohdassa. Olin paikalla hyvissä ajoin aamulla ja antennin vetonarut puuhun jousella ja dipoli ylös.

Kalusto sisälle ja kuuntelulle. Heti kun ilmoitin kutsuni Leo OH1FJ vastasi minulle ja kertoi mikä on ohjelma Askaisissa. Odottelua jonkin aikaa, sitten Leo ilmoitti kutsuvieraitten saapuneen paikalle ja että aloittavat vorkkimaan. Niinpä hetken kuluttua heleä naisääni kutsui ja kun vastasin selvisi että operaattori oli kansanedustaja Kike Elomaa. Siinä vaihdettiin raportit ja normaalit esittelyt kuten radioyhteyteen kuuluu. Kikeltä vorkkiminen sujui kuin vanhalta tekijältä, ehkä Leo oli antanut pikakoulutusta. Askaisten tapahtumaan liittyneet yhteydet pidettiin IC-706:a ja SSB:llä.

Perinneradiotapahtumassa CW osassa oli laitteena VRFK, aloitin kutsumaan siinä tolppataajuudella mutta asemia en kuullut. Sitten vaihdoin vararadion, Bertan käyttöön ja sitten alkoi asemia kuulumaan. Tosin yhteyksiä sain alle kymmenen. Paikalla kävi useita vieraita joille piti tietysti kertoa mitä tässä ollaan tekemässä ja esitellä vanhat laitteet.

Kiitokset johtoasemalle ja tietysti kaikille mukana olleille. Hieno tapahtuma jatketaan perinteitten vaalimista.

OH3N/S operaattori Arto OH3NVK

 


Oiva OH3MY

PERINNERADIOASEMA OH3MY/S

Osallistuin perinneradiotapahtuman AM-osaan FuG10 "linellä", tehoa n.10 W ja CW-osaan "Bertalla", tehoa n. 30 W. Antennina dipoli n. 4 m:n korkeudella.
Tolppataajuudet toimivat hyvin ja yhteyksiä tuli mukavasti, yhteensä 24, joista /S-asemia 9. Tuntui hienolta saada kesäkuun 4. päivän merkeissä yhteydet mm. Askaisiin ja Salpalinjalle.

Parhaat kiitokset järjestäjille ja vasta-asemille mukavasta ja mieleenpainuvasta PRT12 tapahtumasta.

73 de Oiva OH3MY

 
   
 


    

    Linkkejä aikaisimpiin PRT-tapahtumiin

    Tästä linkistä pääset 6.12.2008 perinneradiotapahtuman PRT 7 albumiin
    Tästä linkistä pääset 4.6.2009 perinneradiotapahtuman PRT 8 albumiin

    Tästä linkistä pääset 6.12.2009 perinneradiotapahtuman PRT 9 albumiin

    Tästä linkistä pääset 4.6.2010 perinneradiotapahtuman PRT 10 albumiin

    Tästä linkistä pääset 6.12.2010 perinneradiotapahtuman PRT 11 albumiin
 

 

 

        - KIITOS OSALLISTUMISESTA -  
73' LAIVASTON RADIOAMATÖÖRIT RY OH1AJ

                                                Sivu päivitetty: 6.5.2014/AT