Laivaston

Radioamatöörit ry

OH1AJ

DX-uutisia

Uuden DXCC QSL-korttien tarkastajan osoite: Pertti Turunen OG2M, Kolunkulma 157, 17130 Vesivehmaa.

DX-toiminta

DXCC-awardi

DXCC-awardit kannustavat systemaattiseen DX-toimintaan

Monet OH1AJ-kerhon jäsenistä ovat aktiivisia DXereitä. Erityisesti ARRL:n DXCC-Awardit ovat mielenkiinnon kohteena. OH1-piiriin myönnetyistä DXCC-Awardeista selvästi yli puolet on OH1AJ:n jäsenillä.

DX-toimintaa tukemassa on Signal pikaviestimellä toimiva viestiverkko. Sen avulla vihjeet saavuttavat nopeasti osallistujat ja näin on mahdollista saada uusi maa- tai bandipinna.

Awardi saavutuksia seurataan tarkasti. Viikottain julkaistaan DX-ringissä ARRL:n sivuilta kerätty OH1-piirin DXCC-tulosluettelo.. Korotuksille peukutetaan Signalin DX-ryhmässä. Erityisesti uuden awardin saavuttaminen tuo onnitteluja, kaverin saavutusta arvostetaan. Päivittäin välittyy kymmeniä vihje- ja kannustusviestejä. Tässäkin toteutuu vanha laatuasiantuntijoiden kokemus: Se paranee mitä mitataan.

OH1ECQ ja Challenge Awardi

Pekka OH1ECQ on tässä juuri saanut uuden Challenge Awardin. Yli 1000 bandipinnaa HF:llä. Lisää Challenge kuvia.

Kerhon radioaseman varustelutaso on keskimääräistä parempi. Asema on etäohjattu ja kerholaiset voivat käyttää sitä työskentelemällä omilla kutsuillaan. Tämä menettely on tuonut useita jäseniä mukaan aktiiviseen DX-toimintaan. Myös omalta asemalta workkijat voivat joskus käyttää kerhon etäasemaa, esimerkiksi silloin, kun oma antenni ei tunnu riittävältä tilanteeseen.

DX aiheisia linkkejä
Digimode aiheisia linkkejä

Radiokeleihin liittyviä tietolähteitä
Tämän hetken keliarvio ja MUF-kartta
Viimeisen 30 päivän trendit, flux punainen, pilkkumäärä keltainen
Termien selityksiä

Etusivulle OH1 DXCC OH DXCC-tuloksia Challenge albumi

Sivu päivitetty 11.4.2021. Tätä palstaa ylläpitää OH1TV, posti Pekalle.